Maatalous

 

ranta_orivesi.jpgTilojen päätuotantosuuntana on viljanviljely ja metsätalous. Viljelyssä olevaa peltoa on noin 85 ha, josta noin 80 ha on omaa ja loput viisi hehtaaria vuokrattua. Lähes kaikki omat pellot ovat salaojitettuja ja pääosin tilakeskusten läheisyydessä.

 

 

n141h_aestys.jpgTilat ovat sitoutuneet noudattamaan ympäristökorvauksen ehtoja, jolloin mm. peltojen lannoitus perustuu ympäristökorvauksen ehtojen mukaisiin ravinnetasoihin. Viljelyssä tarvittavat ravinteiden määrät lasketaan pelloista teetetyn viljavuustutkimuksen perusteella. Peltojen kasvukunnosta huolehditaan mm. säännöllisellä kalkituksella ja kasvinvuorotuksella.

 

n142d_kylvo.jpgPeltoviljelyssä käytettävään kalustoon kuuluu mm. Valtra N141H, Valtra N154D, Väderstad NZA-6, Väderstad Rapid 300C SuperXL, Claas Tucano 420, Sampo-Rosenlew 2045HT, Kverneland 4-siipiset sarka-aurat (2kpl) sekä Rolmako-kultivaattori. 

 

 

sampo_rosenlew_2045_orivesi.jpgKasvukaudella 2020 tiloilla viljeltiin ohraa ja kuminaa sekä erilaisia nurmia ja luonnonhoito- ja monimuotoisuuskasveja. Kasvukaudella 2021 pelloilla viljellään ohraa ja kuminaa sekä erilaisia nurmia ja luonnonhoito- ja monimuotoisuuskasveja.

 

Tiloilla pyritään tekemään mahdollisimman paljon yhteistyötä naapuritilojen kanssa. Myös tarjolla olevia urakointipalveluja käytetään tarvittaessa. Tilojen tuottama vilja markkinoidaan pääasiassa Vilja-Jaakkola Oy:n kautta.